Wednesday, June 6, 2007

Att läsa eller inte läsa

Kan inte göra annat än att hålla med i det som alla säger... Läsningen är vår vardag, vår fiende, vår vän, vårt allt! Under dagarna har vi alla blivit förvandlade till någonslags osociala bokmalsvarelser som för det mesta trycker inne på våra rum alternativt i skolan och plöjer igenom alla våra härliga böcker om celler, cellfunktioner, cellstrukturer, cellkontakter, celltransporter, cellhistologi och massa annat roligt. Hur mycket kan man egentligen behöva veta om en liten cell? Histologi boken lockar med 100-tals sidor fyllda med info om exakt vilka enzymer som fungerar i alla de minsta delarna. Frågan e om det e namedropping som ska va vårt slutgiltiga mål!?
På kvällarna vågar sig vissa av oss ut, medan andra sitter hemma tyngda av ångesten över att de borde göra mer. Men hur många timmar kan man egentligen läsa per dag? Tror nog det finns en smärtgräns där någonstans. Bättre snabbt, kort och effektivt är mitt och Maddes motto, med mycket tid och rum för treats!
Våra laster börjar hopa sig och det e bara att hoppas på att vi kan göra oss av med hälften när vi kommer hem! Annars kommer vi garanterat sluta som ett par runda, försupna, ruinerade ungmöer helt hypade på koffein och annat uppiggande...
Vår läseplan spräckte vi efter två dagar, vilket inte gjorde det pressade och fullspäckade schemat vare sig mer attraktivt, eller doable... Vi lever på våra milstolpar och hejar på varandra. Every little counts eller hur!? Att man gjort 10 sidor måste ju va bättre än inga även om det va meningen att de där 10 egentligen skulle vara 30, 40 eller 50.
Idag e det iaf Sveriges nationaldag!!! Och som den lilla invadrare ja e känner ja mig mer nationalistisk än vanligt och nationaldagen som brukar flyta förbi utan särskilt att ge särskilt mycket intryck eller aggerande blir plötsligt väldigt viktig! " Va ska vi göra? Svensk mat, svenska färger, allt svenskt!". Allt eftersom läsandet sugit musten ur oss och gjort oss alltmer tidsrealistiska har vi däremot sänkt vår ambitionsnivå... Men festligheter blir det, om inte för annat så bara för att ha något att se fram emot när vi sitter och försöker få orden på sidorna att sluta hoppa.
Planen e grillfest hemma hos Madde, vilket borde bli mys och få tankarna på lite annat håll. Men ja kan ifs tänka mig va samtalsämnet runt borden kommer bli, och ja fruktar den tanken! Får dra med mig madeleine in i en buske så kan vi sitta där och smutta på våra vodka redbull och känna hur enerigin rinner tillbaka i våra utmattade kroppar!
Nu måste ja springa lovade ju att va i tid idag... Tur att det finns människor som inte tycker att jorden går under om man kommer en halvtimme försent :).
In i cellernas underbara värld! Pusshej / Anna



















Till skillnad från va bilden antyder e vi faktiskt väldigt ambitiösa i vårt läsande!

No comments: