Sunday, November 4, 2007

Ledigheten med stort L

Det finns ingen skönare ledighet än den efter intensivt inlärande, arbete, tänkande och sånt. Efter eksamen och allt kom en mycket efterlängtad ledig helg med Johan i Danmark som startade i min by fredag morgon med en tur i Odensesolen, tonfiskmacka nr. 1, diskussioner om diverse, obligatoriska fotot utanför HCs hus samt genomgång av kroppsdelar i våtrummet till Johans blandade skräck, spänning & fascination. Därefter inmundigades en trevlig middag i vår lägenhet som faktiskt kan kännas väldigt trevlig ibland.

Dag 2 bar det av till hofvedstaden. Vi åkte hem till Klara som så snällt lånade ut sin lägenhet till oss en natt. Dagen blev sedan ett långt irrande runt i stora staden sökandes efter några spännande affärer utanför Strøget som kunde fånga vårt intresse. Det blev efter många timmar i alla fall en skivaffär, en designaffär och en klädaffär som resulterade i en cd-skiva för min del och en mössa för Johans. Med citatet "Det känns som vi har åkt skidor hela dagen" drack vi öl och åt chips samt vilade en stund i den fina helglägenheten. Sedan ryckte vi upp oss med min nya Booka Shade Dj Kicks-skiva och tog oss ner till staden återigen för att spise en stille og rolig, god indisk middag och observera diverse par ute på lördagsmiddag. Turen gick sedan vidare till en bar. Vi hade återigen ingen aning om vart vi skulle ta vägen men denna gång drog vi en riktig vinstlott. Det blev ett mysigt litet ställe med egen Dj som spelade mycket bra musik, många goda ölsorter och mycket trevlig stämning! Det var så litet att det var tillåtet att röka men det bidrog nästan ännu mer till den sköna stämningen. Efter en mycket angenäm tid på Frisør Salonen blev det så dags att gå till den beryktade klubben Sort. Här spelades till en början mycket bra musik, det var videoinstallationer med svart-vit porrfilm och på en tidspunkt tjejer som dansar runt stänger. Ännu en erfarenhet rikare. Det blev sedan en avslutning med Tracy Chapman och grönt té på denna kväll i köpenhamn.

Nästa dag fortsatte i samma njutningsanda: en upplevelse på Louisiana med Richard Avedon, Giacometti och höstsoppa med den vackra utsikten.

Det var en ljuvlig ledig långhelg.
Ny har jag ny kraft att ta tag i modul 4 a.k.a. the-nerve-wrecking-modul; here we go.




På väg till våtrummet




Røde pølse


Papper i rumpan




Johan berättar för Klara om när han höll i en hjärna.






White Russian & GT på Sort






Till Louisiana













No comments: