Monday, December 31, 2007

Gott Nytt ......

Igår lärde jag mig:

att skotska settlers hittade Dunedin 1848

att Dunedin enligt Dunedin själv är världens fjärde största stad till ytan. (Efter närmare undersökningar kanske det inte riktigt är så, beror på vem man frågar)

att Shrek är ett väldigt känt får som försvann i sex år från en farmare här på sydön och fick tokigt lång ull. Han klipptes live - 27 kg ull bar han på stackarn. (Undra om får alltid varit beroende av sin shearer eller om människan skapat detta)

att Gavin McDuff (en kiwi) startade bryggeriet Duff Beer för några år sedan men fick byta namn till McDuff Beer pga. att FOX hotade med stämning (Homer Simpson gillar Duff sägs det)

att Rubiks kub är en hel vetenskap, det finns många olika lösningar och rekordet i att lösa den ligger på under 10 s (!)

att förstå hur det går till och lösa Rubiks kub med lite hjälp av ett användbart nätverk

att de gulögda pingvinerna inte är så rädda för människor trots allt

att det finns riktiga idioter även i Pakistan

att gå upp för världens brantaste gata

vad undantagstillstånd innebär och att det inte kan förklaras i Sverige (på odemokratisk väg iaf).


Att göra en uppsummering av året kändes lite utdraget, det gör andra bättre än jag. Sista dagen tillsammans med lillebror avnjöts med ett besök på otagomuseet och en tur till pingvinernas tillhåll vid Otago Peninsula. Om elva timmar är det nytt år här down under. För er "där hemma" återstår tolv timmar till. Ha en himla trevlig sista afton på det här året och gör vad Du kan och vill av det ännu oförstörda 2008.






















jo, den är där




"normalt" får


Shrek

No comments: